Преследване, стрелба в София. Арестуван обявен за общодържавно издирване

След преследване, стрелба и катастрофа полицията в София арестува обявен за общодържавно издирваСлед преследване, стрелба и катастрофа полицията в София арестува обявен за общодържавно издирване

Столичната полиция задържа тази нощ 26-годишен мъж от Първомай, който е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от вътрешното министерство. До ареста му се стигна след дълго преследване в София и околностите на столицата. При гонката задържаният е бил прострелян в бедрото от един от полицаите.

В 2:30 ч. тази нощ на ул. “Слатинска” екип на Първо районно управление се опитал да спре за проверка автомобила, с който се движил 26-годишният мъж. Той обаче не се подчинил и се насочил към бул. “Цариградско шосе” в посока изхода на София. Междувременно преследващият го патрулен екип подал сигнал до всички дежурни да се включат в акцията.

Задържаният продължил да бяга с колата си, като тръгнал за село Герман, където отново не спрял на полицейските сигнали. След това се насочил към Околовръстното шосе в посока Чепинци. Там за пореден път отказал да спре и тръгнал към Световрачане. В този район били пренасочени допълнителни автопатрули, които продължили след беглеца към Нови Искър. 

26-годишният мъж няколко пъти направил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно, като в крайна сметка успял в началото на кв. “Кумарица”, след което опитал да избяга, изоставяйки колата си. За да предотврати бягството му, един от полицаите произвел изстрел със стоп патрон със служебното си оръжие и го ранил в бедрото.

Мъжът е криминално проявен за кражби и шофиране след употреба на алкохол. Освен това той нямал и книжка. По случая е образувано досъдебно производство.

http://www.dnevnik.bg © Георги Кожухаров

Related Images:

Posted in .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *