Контролирано изпускане на газ в района на Нови Искър

Контролирано изпускане на газ в района на Нови Искър

В писмо до районната администрация БУЛГАРТРАНСГАЗ ЕАД уведомява, че ще извърши контролирано изпускане на природен газ и ремонт на съоръженията си. Процедурата ще започне на 22 август 2017 г. след 06.00 часа и ще продължи до 24.08.2017 г. Мероприятието е свързано със започващия неотложен ремонт на съоръжения на „Булгартрансгаз“ ЕАД в региона между Горни Богров и ОС Нови Искър. Компанията съобщава, че ще бъдат предприети всички възможни мерки за осигуряване безопасността на хората и екологичната обстановка в районите на изпускането.

Газоподаването на територията на Столичната община и в община Божурище ще бъде временно преустановено от 22 до 24 август съобщиха от “Овергаз Мрежи”. Причината за прекъсването са планирани ремонтни дейности от страна на “Булгартрансгаз” ЕАД върху магистрален газопровод от Горни Богров до Нови Искър. Целта на реконструкциите е да се осигури непрекъснат режим на пренос на природен газ и максимална степен на надеждност и безопасност на газопреносната система. 

От частния оператор приканват домакинствата, използващи газ, да приведат инсталациите и съоръженията си в готовност за ограничение или временно спиране на газоподаването и да се подготвят за кратък период за работа с резервно гориво. След възстановяване на газоподаването е възможно да възникнат смущения, докато налягането в газовата мрежа се нормализира.

От “Топлофикация София” пък обявиха, че заради спирането на газта част от топлоизточниците й няма да работят и съответно големи зони от столицата ще останат без топла вода. Хубавото в случая е, че графикът на ремонтите е съгласуван и между 22 и 24 август софийското парно ще обнови своите производствени съоръжения в ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин”. Така няма да се налага повторно спиране на подаването на топла вода.

Related Images:

Posted in .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *