Столичани готвят бунт заради проблеми в трафика

Проектът за Северната скоростна тангента не е реализиран в пълния обхват, в които е проектиран. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, пред Нова телевизия.

Във връзка с част от строителството на Северната скоростна тангента инж. Лазаров коментира, че проектът, по който е работено по строителството на тангентата, не е предоставения за реализация проект в пълния си обхват.

„Проектът е направен от Столична община и е даден за изпълнение на Агенция „Пътна инфраструктура”. Целта на Северната скоростна тангента в момента е да се прехвърля транзитния трафик от АМ „Хемус” и АМ „Тракия” към АМ „Струма”, за да може по този начин да се облекчи целият трафик, които беше по-рано кошмарен по Северната дъга на околовръстния път”, каза още председател на УС на АПИ.

Той коментира, че подлезът на Северната скоростна тангента при кв. „Требич” е натоварен изключително много и не е подлезът, който е проектиран. По думите му ангажиментът на АПИ към Северната скоростна тангента е изпълнен.

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков заяви, че връзката при кв. „Требич” е временна, а основната връзка се намира в близост. Той каза, че има срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за отпускане на пари от министерството за довършването на кръгово кръстовище, което да замени подлеза на тангентата при кв. „Требич”.

Expert.bg

Posted in old.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *