Столичани готвят бунт заради проблеми в трафика

Проектът за Северната скоростна тангента не е реализиран в пълния обхват, в които е проектиран. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, пред Нова телевизия.

Във връзка с част от строителството на Северната скоростна тангента инж. Лазаров коментира, че проектът, по който е работено по строителството на тангентата, не е предоставения за реализация проект в пълния си обхват.

„Проектът е направен от Столична община и е даден за изпълнение на Агенция „Пътна инфраструктура”. Целта на Северната скоростна тангента в момента е да се прехвърля транзитния трафик от АМ „Хемус” и АМ „Тракия” към АМ „Струма”, за да може по този начин да се облекчи целият трафик, които беше по-рано кошмарен по Северната дъга на околовръстния път”, каза още председател на УС на АПИ.

Той коментира, че подлезът на Северната скоростна тангента при кв. „Требич” е натоварен изключително много и не е подлезът, който е проектиран. По думите му ангажиментът на АПИ към Северната скоростна тангента е изпълнен.

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков заяви, че връзката при кв. „Требич” е временна, а основната връзка се намира в близост. Той каза, че има срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за отпускане на пари от министерството за довършването на кръгово кръстовище, което да замени подлеза на тангентата при кв. „Требич”.

Expert.bg

Related Images:

Posted in old.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *